Barcelona gjorde det till sin

West Ham kunde inte matcha Leicesters tidiga intensitet och slickness. Marc Albrighton och Demarai Gray var utmärkta ute och säkerställde ett regelbundet utbud av hotande kors. Slimani mötte en från Albrighton i den fjärde minuten, men anfallarens header återföll ur stolpen.
West Ham blev snart snabb med sina värdar. Billiga Fotbollströjor kaos i hemstraffområdet bara för att motverkas av försvarare som hade återupptäckt sin skärpa, vilket framgår av antalet tidiga block på skott. Likväl hade Leicester tur i 41: e minuten när Michail Antonio-skottet slog ut ur ribban. Chansen hade skapats av Aaron Cresswell, fotbollströjor barn vars raster ner till vänster blev en olägenhet. De var inte den enda källa som störde för Leicester – Simpson och Daniel Amartey hade kastat sig framför skott av Antonio och André Ayew strax innan och Kasper Schmeichel hade gjort en fin närliggande räddning till folie Dimitri Payet.

En frispark av Payet tvingade Schmeichel till en annan räddning strax före halvtid. Randolph fick då göra ett ännu bättre stopp från en frispark av Mahrez.
West Ham utövade starkt tryck under andra halvleken. Schmeichel gjorde en högklassig räddning på timmen för att tona bort ett skott fotbollströjor barn av Cresswell efter att det tog en förræderisk avböjning från Ben Chilwell.
Med besökarna överst, ersatte Ranieri Mahrez med Christian Fuchs i ett försök att förstärka hans lags soliditet. Det fungerade. För de sista etapperna av en helter-skelter-tävling som var generellt ren trots att de ströms med åtta gula kort var West Ham för det mesta hållet borta från Leicesters mål.
Andy Carrolls huvud i sidnätet var närmast de kom till en utjämningsenhet därefter. Leicester slutade verkligen spelet på attacken och Carrolls senaste signifikanta beröring var ett block som hindrade Chilwell från att göra det 2-0.